İzmir Bölgesinde Helva Hizmeti Numune Lokma Farkıyla Sizlerle. Uygun Fiyatlı Helvacı arıyorsanız adresiniz İzmir Numune Lokma'dır.
Bir kere denendiğinde tadını hafızalara kazıyan Numune Lokma'nın helvalarının içinde gizli bir tarih yatıyor. Tarihimizde sohbetlerin vazgeçilmez geleneği olan helva kültürü Ortadoğu’dan Balkanlar’a kadar geniş bir coğrafyada varlığını sürdürüyor. Türk kültüründe ikramların vazgeçilmezlerinden biri haline gelen bu tatlının yapımına 16. yüzyılda bir usta eli değerek zenginleştiriliyor. Zenginleşen ve bereketlenen helvalar günümüzde Numune Lokma şubelerinde hizmete sunuluyor.
Türkiye'de ve pek çok Orta Doğu ülkesinde yaygın bir tatlıdır. Farklı ülkelerde ,farklı bir çok çeşidi vardır. Türk Mutfağın'da özellikle un ve irmik helvası olarak yapılmaktadır. Türkiye'de gelenek ne göreneklere göre bir çok günde yapılarak eşe dosta dağıtılır. Helva; Arapça kökenli olup, tatlı, şirin, güzel anlamlarına gelen ''HULV kelimesinden gelmektedir.Helvanın dünya da ilk yapıldığı bölge Orta doğu ve Balkan ülkeleri olarak bilinmektedir. Türk, Arap ve Yahudi toplumlarının yaşadıkları her yerde helvayı görmek mümkündür. Türklerin helvayla tanışmaları,İslamiyeti kabul ederek Arap kültürüne yakınlaşmalarıyla başlamıştır. Bir insanın doğumundan başlayıp ölümünden sonra bile onun adına yenmeye devam edilen tek şey helvadır. Günümüz Türk toplumunda helva,ölü evinde cenazeden sonra dağıtılıp,yenilmesine rağmen Osmanlı Sarayında bu düşünce tam tersidir. Sarayda helva keyfin, sevincin, bilimin, kültürün, şiirin, şarkının, tanışmanın, kutlamanın, haremde ki doğumun,veliaht şehzadenin tahta geçişinin,savaşta zafer kazanmanın şerefine pişirilip yenen bir tatlıdır. Sarayda pişirilen helvalar çeşitlilik bakımından oldukça zengindir. Ana malzemesi un, yağ ve şeker gibi düşünülse de harcına katılan baharat ve kuru yemişlerle yapılan helvanın tadı ve adı değişmektedir. Günümüzde ise bugün bizlerin evlerde genelde yaptığımız irmik helvasına her yöre ana malzemeyi aynı kullansa da farklı pişirme tarzları mevcuttur.